Nitus Nyhetsbrev - Juni

Nitus Nyhetsbrev - Juni

Hej alla Nitusmedlemmar!

 

Jag vill börja med att tacka för det stora förtroendet att få axla rollen som Nitus ordförande. Jag vill också tacka Annika Lill och Campus Härnsösand för fantastiska dagar med varierat program under vårstämman i maj! Det är svårt att beskriva dagarna i ord och bild men bifogar ett par bilder.

Styrelsen är i full gång med att planera för kommande aktiviteter såsom erfarenhetsseminarium där vi fick goda ideér under dagarna i Härnösand. Tack alla som bidrog!

Övre raden från vänster: Linda Ungsäter, Hultsfred, Mattias Nordqvist, Vimmerby, Ordförande Lars-Uno Åkesson, Värnamo, Joachim Kahlert, Norrtälje, Martine Prinselaar, Nynäshamn. 

Främre raden från vänster: Vice ordförande Maria Ahlstedt, Vetlanda, Kassör Jerry Engström, Västervik Annika Lill, Härnösand, Birgitta Torgrimson, Örnsköldsvik. Det saknas på bild Ida Lindh, Skellefteå.

Glöm inte att följa Nitus Instagramkonto ”mittnituslarcentra” där bilder finns från årsstämman samt varje vecka fram till sommaren från något av våra lärcentra! Visst vill just Du visa upp Ditt lärcentra! Mejla i så fall till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.!

Vi valde att flytta höstmötet på Mittuniversitetet i Sundsvall till 15-16 november då förra datumförslaget krockade med en Yh-konferens. Boka in dessa dagar! Det kommer bli intressant.
 
Under Almedalsveckan 2022 är vi representerade av två erfarna Nitusprofiler: Jerry Engström och Kent Wallén och för Almedalsveckan 2023 kommer vi planera för att Nitus ordförande är med och gärna något gemensamt seminarium med någon viktig aktör.
 
Ett tips på konferens vi tror blir intressant är UHR:s konferens med kunskaps- och erfarenhetsutbyte om breddad rekrytering och breddat deltagande inom högskolan.Länk: Kvalitetsdrivet 2022 - Universitets- och högskolerådet (UHR) 
 
Vi vill också slå ett slag för vårt koncept kring modellkommuner. Ett bra sätt att få en medlemsnytta där vi hjälps åt att utveckla våra lärcenter. Under vårt arbete med verksamhetsplanen har vi ändrat lite på de sk. ”arbetsgrupperna” och kommer byta till Intressegrupper för att det ska bli mer tydligt att det inte ska vara betungande av vara med i en grupp utan tvärtom intressant, inspirerande och ett bra forum för att utbyta erfarenheter. Mer info finner du på vår hemsida via länken: Dags att anmäla intresse för modellkommun 2023 (nitus.se)

Med dessa ord vill jag önska alla Nitusmedlemmar en underbar sommar då ni får ladda batterierna inför hösten för då kör vi så det ryker!

Sommarhälsningar från

Lars-Uno Åkesson,Nitus Ordförande

Vill du ha Nitus Nyhetsbrev? Anmäl dig via förmuläret.

Som medlem i Nitus får du tillgång till ett kompetent, engagerat och brett nätverk. Ansök om ditt medlemsskap här >

Image

Nitus är en ideell förening som startade 1996 i Söderhamn. Nitus jobbar för att möjliggöra eftergymnasial utbildning och skapa förutsättningar för en hållbar kompetensförsörjning för individ och samhälle i hela landet. Läs mer..