Nitus Nyhetsbrev - Oktober

Nitus Nyhetsbrev - Oktober

Hej alla Nitusmedlemmar!

Då var hösten här och därmed kommer spännande Nitusdagar. Denna gång på Mittuniversitetet i Sundsvall. Nedan finner du länk till anmälan och info om dagarna. Ett mycket bra program är nu fastställt där vi dag ett kommer ha mycket fokus på våra studenter och hur vi kan hjälpa och stötta i motgångar. Dag två mer fokus på nätverkande och en workshop. Dagarna är lunch-lunch 15-16 november. Passa på att få inspiration och träffa Nituskollegor- det är ju i dessa möten det händer massa saker!

Länk till anmälan: Nitusdagarna 2022

Glöm inte att följa Nitus Instagramkonto ”mittnituslarcentra” där bilder finns från flera av våra lärcentra där du kan få inspiration! Visst vill just Du visa upp Ditt lärcentra! Mejla i så fall till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.!

Almedalsveckan 2022
Nitus representerades även i år under Almedalsveckan.Under veckan erbjöds ett stort antal seminarier även om veckan nu var kortad mot tidigare. Vi var runt och lyssnade på ett flertal seminarier då vi inte hade något eget arrangemang i år. Många av de seminarier vi besökte hade YH som tema och där fanns flera där vi kunde framföra tankar kring möjligt kommande samarbete med Nitus. Överlag var betoningen mot tillgängliggörande av eftergymnasial utbildning via lärcentra väldigt låg. Vi kunde dock framföra en del tankar kring detta område och en spännande fortsättning följer.


Samarbete med KTH
Vi diskuterar nu med KTH som önskar samarbete med några lärcenter för att få hjälp med att öka sin breddade rekrytering, dvs arbeta för mångfald i utbildningen, stimulera underrepresenterade grupper att söka sig till högre studier och arbeta för att motverka social snedrekrytering. Ett fint erkännande av Nitus som får denna förfrågan. Vi kommer ge mer information under Nitusdagarna.

Vetlanda Lärcentrum

Två goda exempel på lärcentra som fått nya utbildningar

Campus Nynäshamn och Vetlanda Lärcentrum är två goda exempel på lärcentra som på detta sätt har knutit kontakt med Utbildningsvetenskap på Linköpings universitet. Nätverkandet har under sommaren resulterat i var sitt avtal som i första steget innebär att nya utbildningar möjliggörs i Nynäshamn respektive Vetlanda från om med hösten 2023. Kort sammanfattat: Som medlem i Nitus har du tillgång till ett engagerat och brett nätverk. Våra Nitusdagar på hösten är ett bra tillfälle att nätverka med både lärosäten och andra utbildningsanordnare.

Campus Nynäshamn Grundlärare i fritidshem, 180 hp

Vetlanda Lärcentrum Grundlärare i fritidshem – erfarenhetsbaserad, 180 hp

Vi i styrelsen ser fram emot att träffa just dig på Nitusdagarna 15-16 november på Mittuniversltetet i Sundsvall.

Campus Nynäshamn
 
Ett tips på konferens vi tror blir intressant. Den 10 november anordnar Myndigheten för yrkeshögskolan temadagen ”Yrkeshögskolan då, nu och i framtiden”.
Länk:Yrkeshögskolan då, nu och i framtiden.
 
Save the date
Nitus planerar ett digitalt dialogseminarium den 9/11 mellan 9-10:15. Mer info kommer.
 

Med dessa ord vill jag önska alla Nitusmedlemmar en trevlig höst! Vi ses i Sundsvall på Nitusdagarna!

Hälsningar från

Lars-Uno Åkesson
Nitus Ordförande

Vill du ha Nitus Nyhetsbrev? Anmäl dig via förmuläret.

Som medlem i Nitus får du tillgång till ett kompetent, engagerat och brett nätverk. Ansök om ditt medlemsskap här >

Image

Nitus är en ideell förening som startade 1996 i Söderhamn. Nitus jobbar för att möjliggöra eftergymnasial utbildning och skapa förutsättningar för en hållbar kompetensförsörjning för individ och samhälle i hela landet. Läs mer..