Nitus Nyhetsbrev

Nitus Nyhetsbrev

Hej alla Nitusvänner!

Då är en ny termin i full gång och vi i Nitus styrelse hoppas såklart att ni har fått många studenter till era utbildningar! Vi ser både bakåt och framåt i detta nyhetsbrev men såklart mest fokus framåt!

Nitus på Almedalen 28 juni
På bilden: Lars-Uno Åkesson (ordf. Nitus) och Maria Ahlstedt (vice ordf. Nitus)
 

Vi ser tillbaka på ett lyckat seminarium där vi verkligen visade upp vad ett lärcentrum kan betyda för en kommun och det var en stor samstämmighet med TCO. Vi fick förutom de två utbildningsutskottsledamöterna, Camilla och Mathias kontakt med två till. Vi planerar att träffa dessa vid styrelsens möte i februari.
Seminariet ligger kvar på Almedalen Play till nästa Almedalsvecka. Sprid den gärna och använd den när du vill ha argument för lärcentrets existens.

Länk till Almedalsveckans program.
Vi hoppas kunna vara med även Almedalen 2024!

 

Erfarenhetsseminarium HT 2023

​​​​​Vi tänkte nu göra ett litet nytt grepp och erbjuda i lite enklare form två seminarium samtidigt via Breakout rooms!

Tider och ämnen är följande:
Torsdag 19 oktober kl. 14.30-15.15
Teman:

1. Att lyfta det lilla lärcentret
2. Vägledning
Zoom-länk: HÄR

Fredag 1 december kl. 9.30-10.15
Teman:
1. Teknikgruppen – Hybrida lösningar
2. Hur olika lärcentra är organiserade
Zoom-länk: HÄR

 

KTH:s kurser

I juni lämnade ett antal lärcenter in sina önskemål när det gällde fristående kurser från KTH. Dess önskemål bearbetas nu och återkoppling kommer ske. Vi hoppas på återkoppling under Nitusdagarna på KTH. Även diskussioner är nu igång med några lärcenter kring Tekniskt basår.

 

Öppna utbildningar för klimatet

Vi informerade om några kurser som går via webben inom klimatfrågor och AI. Kurserna har startat nu i höst. Styrelsen ansåg att vi inte hinner marknadsföra dem nu, men vill gärna göra det inför vårens kurser som vi hoppas blir av. Vi återkommer i frågan!

Save the date

Nitusdagar på KTH
6-7 november

På bilden:KTH Fleminsgberg

Vi hoppas många vill vara med på dessa intressanta dagar. Vi kommer vara på KTH Flemmingsberg och inbjudan med hotellförslag kommer inom några veckor

Nitus årsstämma 17-18 april 2024

Nitus årsstämma blir i Hudiksvall och vi återkommer med detaljer.

 

Förändringar inom kansliet

Hej på er!
Therese Söderström heter jag och är den ni kommer att möta när ni kontaktar Nitus kansli under hösten. Till vardags finns jag på Lärcentrum i Örnsköldsvik där jag jobbar som samordnare och administratör för Tentamenservice sedan ett år tillbaka. Min bakgrund innan dess är 15 år som lärare inom främst vuxenutbildning och gymnasiet, vilket givetvis gör att lärande, fortbildning och kompetensfrågor ligger mig ytterst varmt om hjärtat.

Väl mött!
Therese Söderström

 

Med dessa rader vill jag och Nitus styrelse önska alla fortsatt sköna höstdagar så ses vi på seminariet 19 oktober och såklart på Nitusdagarna på KTH 6-7 november!

Lars-Uno Åkesson, ordförande Nitus

 

Vill du ha Nitus Nyhetsbrev? Anmäl dig via förmuläret.

Som medlem i Nitus får du tillgång till ett kompetent, engagerat och brett nätverk. Ansök om ditt medlemsskap här >

Image

Nitus är en ideell förening som startade 1996 i Söderhamn. Nitus jobbar för att möjliggöra eftergymnasial utbildning och skapa förutsättningar för en hållbar kompetensförsörjning för individ och samhälle i hela landet. Läs mer..